image description

Limoncello

Υλικά

  • 1 λίτρο βότκα
  • 15 λεμόνια1
  • κιλό ζάχαρη
  • 500ml νερό
  • 1 κλωναράκι λουίζα

Εκτέλεση

  • Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια και τα ξεφλουδίζουμε.
  • Σε βάζο βάζουμε τις φλούδες (μόνο κίτρινο) και τη βότκα, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το φυλάσσουμε στο ψυγείο για δύο 24ωρα.
  • Στη συνέχεια, αναμιγνύοντας, ετοιμάζουμε σιρόπι με το νερό, τη ζάχαρη και τη λουίζα. Το σιρόπι πρέπει να δέσει πολύ καλά, οπότε το βράζουμε τουλάχιστον για 20-25 λεπτά.
  • Αναμιγνύουμε το σιρόπι με τη βότκα και τις φλούδες λεμονιού και το βάζουμε στο ψυγείο για τρία ακόμα 24ωρα.
  • Το λικέρ είναι έτοιμο για κατανάλωση. Το μεταγγίζουμε σε φιάλες ή σε καράφες και, αν θέλουμε, το διατηρούμε στο ψυγείο για να είναι παγωμένο.
  • Εναλλακτικά μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη βότκα με γκράπα (ιταλικό απόσταγμα) και να προσθέσουμε μερικές φλούδες από λάιμ.

 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα...

0 thoughts on “Limoncello”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Ουρανόεσσα

    Ουρανόεσσα

    Συγγραφέας: Κώστας Κρομμύδας Εκδόσεις: Διόπτρα Μετά το τέλος του πολέμου, ο αρχαιολόγος …Read More »
  • Η ζωή που έλειπε

    Η ζωή που έλειπε

    Συγγραφέας:Κώστας Κρομμύδας Εκδόσεις: Διόπτρα Λίγο πριν οι άνεμοι του πολέμου παρασύρουν τον …Read More »