image description

Crunchy πατατοσαλάτα

Συστατικά
1 kg baby πατάτες κομμένες στα τρία
αλάτι
3 κ. σούπας ηλιέλαιο
2 καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
½ φλ. ξύδι ρυζιού
2 κ. γλυκού μαύρη ζάχαρη
1 κ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ
½ φλ. φιστίκια ανάλατα ψιλοκομμένα
2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα διαγώνια
½ φλ. φύλλα σέλερι
1 φλ. κόλιανδρος
½ φλ. δυόσμος

Τρόπος μαγειρέματος
Βάλε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και κάλυψέ τες με νερό και αλάτισε.
Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για 10 με 15 λεπτά.
Σούρωσε τις πατάτες και άφησέ τες να κρυώσουν.
Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μεσαία φωτιά και σοτάρισε τις πατάτες μέχρι να γίνουν τραγανές για 8 με 10 λεπτά και αλάτισέ τες.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάλε τις πιπεριές, το σκόρδο, το ξύδι, τη μαύρη ζάχαρη και το τζίντζερ να βράσουν σε σιγανή φωτιά για δύο λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Βάλε τις πατάτες, τα φιστίκια και το ζεστό μείγμα ξυδιού σε ένα μπολ, ανακάτεψέ τα και άφησε να κρυώσουν ελαφρώς.
Πρόσθεσε το σέλερι, τα φύλλα σέλερι, τον κόλιανδρο και το δυόσμο και ανακάτεψε καλά.
Πρόσθεσε αλάτι αν χρειάζεται και σέρβιρε

πηγή: tlife.gr

Διαβάστε ακόμα...

0 thoughts on “Crunchy πατατοσαλάτα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  • Η ζωή που έλειπε

    Η ζωή που έλειπε

    Συγγραφέας:Κώστας Κρομμύδας Εκδόσεις: Διόπτρα Λίγο πριν οι άνεμοι του πολέμου παρασύρουν τον …Read More »
  • Φως μέσα στη θύελλα

    Φως μέσα στη θύελλα

    Συγγραφέας:Κώστας Κρομμύδας Εκδόσεις: Διόπτρα Λίγο πριν αναλάβει τα καθήκοντά της στο Πανεπιστήμιο …Read More »