image description

Ψίχα σολομού με πατάτες και μυρωδικά

Συστατικά
4 κ.σούπας ανάλατο βούτυρο
1 κιλό κίτρινες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
1 μεγάλο άσπρο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια σέλερι, κομμένα κατά μήκος στα 2 και ψιλοκομμμένα
1 κ.σούπας άνιθο
2 κ.γλυκού φρέσκα φύλλα από θυμάρι
1 κ.γλυκού αλάτι
λίγο πιπέρι
3 φλιτζ. σολομό μαγειρεμένο, ξεκοκκαλισμένο, σε ψίχα
μισό φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
καυτερή σος για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Τρόπος μαγειρέματος
Λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι (κατά προτίμηση με καπάκι).
Κούνησε λίγο το τηγάνι να απλωθεί το βούτυρο στον πάτο.
Ρίξε τις πατάτες και το κρεμμύδι και σωτάρισέ τα μέχρι να καλυφθούν με το βούτυρο, περίπου για ένα λεπτό.
Σκέπασε το τηγάνι και μαγείρεψε τις πατάτες μέχρι να τσιμπιούνται με το πιρούνι, περίπου 7 λεπτά.
Πρόσθεσε το σέλερι και ανακάτεψε ελαφρά. Ξανασκέπασε το τηγάνι και μαγείρεψε άλλα 3 λεπτά.
Ξεσκέπασε το τηγάνι και δυνάμωσε τη φωτιά.
Ρίξε τον άνιθο, το θυμάρι, το αλάτι και λίγο πιπέρι.
Μαγείρεψε ανακατεύοντας πού και πού μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες, περίπου άλλα 15 με 20 λεπτά.
Ρίξε το σολομό και το μαϊντανό και μαγείρεψε ίσα να ζεσταθεί καλά το ψάρι.
Ανακάτεψε απαλά ώστε να μη λιώσεις το σολομό και αλατοπιπέρωσε αν χρειάζεται.
Σέρβιρε αμέσως.
Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις κάποια καυτερή σος πάνω από κάθε πιάτο.

Πηγή: tlife.gr

Διαβάστε ακόμα...

0 thoughts on “Ψίχα σολομού με πατάτες και μυρωδικά”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  • Η ζωή που έλειπε

    Η ζωή που έλειπε

    Συγγραφέας:Κώστας Κρομμύδας Εκδόσεις: Διόπτρα Λίγο πριν οι άνεμοι του πολέμου παρασύρουν τον …Read More »
  • Φως μέσα στη θύελλα

    Φως μέσα στη θύελλα

    Συγγραφέας:Κώστας Κρομμύδας Εκδόσεις: Διόπτρα Λίγο πριν αναλάβει τα καθήκοντά της στο Πανεπιστήμιο …Read More »