image description

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ένα πολύ εύκολο και νόστιμο κέρασμα. Για να τον φτιάξουμε θα χρειαστούμε 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χονδρό, 1 φλιτζάνι λάδι, 2,5 φλιτζάνια ζάχαρη, 4 φλιτζάνια νερό, 1/2 φλιτζάνι σταφιδες, 1 ξύλο κανέλα, 1 φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού. Αρχικά βάζουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα σχετικά φαρδιά και το αφήνουμε να κάψει. Όταν κάψει το λάδι καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι, ώσπου το χρώμα του να γίνει καστανό. Κατόπιν κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα.

Αμέσως μετά, ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα, και τη φλούδα, ώσπου να δέσει. Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε την κανέλα και φλούδα του λεμονιού ή του πορτοκαλιού που έχουμε βάλει και ρίχνουμε το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα σε σιγανή φωτιά, ώσπου να πήξει ο χαλβάς. Μπορεί να σερβιριστεί ο χαλβάς σε μικρά μπωλ ως μερίδες ή σε μία φόρμα και να τον κόψουμε κομμάτια. Καλή επιτυχία.

Διαβάστε ακόμα...

0 thoughts on “Χαλβάς σιμιγδαλένιος”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Ουρανόεσσα

    Ουρανόεσσα

    Συγγραφέας: Κώστας Κρομμύδας Εκδόσεις: Διόπτρα Μετά το τέλος του πολέμου, ο αρχαιολόγος …Read More »
  • Η ζωή που έλειπε

    Η ζωή που έλειπε

    Συγγραφέας:Κώστας Κρομμύδας Εκδόσεις: Διόπτρα Λίγο πριν οι άνεμοι του πολέμου παρασύρουν τον …Read More »