image description

Τορτίγια με χοιρινό

Συστατικά

  • 1κ. σούπας σουσαμέλαιο
  • 1κ. σούπας τζίντζερ λιωμένο
  • 5 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1 φλ. τομάτα ψιλοκομμένη
  • 55γρ. μανιτάρια κομμένα
  • 1φλ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4φλ. μαρούλι κομμένο
  • 1/8κ. γλυκού αλάτι
  • 340γρ. χοιρινό χωρίς κόκαλα, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Σπρέι μαγειρικής
  • 1 1/2κ. σούπας νερό
  • 1κ. σούπας σάλτσα τομάτς
  • 8 τορτίγιες ολικής αλέσεως (17 εκ.)

Τρόπος μαγειρέματος

Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια ένταση. Πρόσθεσε το σουσαμέλαιο. Όταν ζεσταθεί το σουσαμέλαιο πρόσθεσε το τζίντζερ και το σκόρδο. Μαγείρεψε για 30 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας συνεχώς. Δυνάμωσε την ένταση και πρόσθεσε την τομάτα και τα μανιτάρια. Μετά από 2 λεπτά πρόσθεσε το φρέσκο κρεμμύδι. Μαγείρεψε για 2 λεπτά και μετά τοποθέτησε το μείγμα σε ένα μπολ. Ρίξε από πάνω λίγο αλάτι. Στο ίδιο τηγάνι και σε υψηλή ένταση, πρόσθεσε το σπρέι μαγειρικής. Ρίξε το κρέας και μαγείρεψε μέχρι να ροδίσει. Ρίξε το νερό και τη σάλτσα. Πρόσθεσε το μείγμα που έχεις στο μπολ μέσα στο τηγάνι και μαγείρεψε μέχρι να γίνει το κρέας. Χώρισε το μείγμα και στις 8 τορτίγιες και σέρβιρε σε κάθε πιάτο από μια τορτίγια.

 

πηγή: tlife.gr

Διαβάστε ακόμα...

0 thoughts on “Τορτίγια με χοιρινό”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  • Η ζωή που έλειπε

    Η ζωή που έλειπε

    Συγγραφέας:Κώστας Κρομμύδας Εκδόσεις: Διόπτρα Λίγο πριν οι άνεμοι του πολέμου παρασύρουν τον …Read More »
  • Φως μέσα στη θύελλα

    Φως μέσα στη θύελλα

    Συγγραφέας:Κώστας Κρομμύδας Εκδόσεις: Διόπτρα Λίγο πριν αναλάβει τα καθήκοντά της στο Πανεπιστήμιο …Read More »