image description

Τάρτα με μανιτάρια και πράσο

Συστατικά
3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
450 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε χοντρές φέτες
1 μεγάλο πράσο, μόνο τα λευκά και τα πράσινα μέρη του, κομμένα σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουτ. ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι, με κάποια ολόκληρα φύλλα για το γαρνίρισμα
Χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
480 γραμμάρια σφολιάτα
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
30 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο

Tρόπος μαγειρέματος
Προθέρμανε το φούρνο στους 250 ° C.
Λιώσε τις 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Πρόσθεσε τα μανιτάρια και τα σόταρε μέχρι να ροδίσουν, 6-8 λεπτά.
Βάλε τα μανιτάρια σε ένα πιάτο και κρατάς τους ζωμούς στο τηγάνι.
Πρόσθεσε το υπόλοιπο βούτυρο, το πράσο, το σκόρδο, το θυμάρι στο τηγάνι και σοτάρεις μέχρι να μαραθεί το πράσο, 2 έως 4 λεπτά.
Ανακάτεψε με τα μανιτάρια και πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι.
Ρίξε λίγο αλεύρι σε μια επιφάνεια για να ανοίξεις τη ζύμη.
Ξεδίπλωσε τη ζύμη και σχημάτισε ένα ορθογώνιο διάστασης 25×30 cm.
Κόβεις τη ζύμη σε δύο ορθογώνια διάστασης 12×30 cm και βάλτην σε 2 αντικολλητικά φύλλα ψησίματος.
Τρύπησε τη ζύμη με ένα πιρούνι, αφήνοντας λίγο κενό τριγύρω.
Άπλωσε τη μουστάρδα μέσα στη ζύμη και πασπάλισε με παρμεζάνα και από πάνω με μανιτάρια.
Άλειψε τις άκρες της ζύμης με αυγό και ψήσε μέχρι οι άκρες να χρυσαφίσουν, 16 έως 18 λεπτά.
Γαρνίρεις με θυμάρι.

Διαβάστε ακόμα...

0 thoughts on “Τάρτα με μανιτάρια και πράσο”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  • Η ζωή που έλειπε

    Η ζωή που έλειπε

    Συγγραφέας:Κώστας Κρομμύδας Εκδόσεις: Διόπτρα Λίγο πριν οι άνεμοι του πολέμου παρασύρουν τον …Read More »
  • Φως μέσα στη θύελλα

    Φως μέσα στη θύελλα

    Συγγραφέας:Κώστας Κρομμύδας Εκδόσεις: Διόπτρα Λίγο πριν αναλάβει τα καθήκοντά της στο Πανεπιστήμιο …Read More »