image description

Σουφλέ ζυμαρικών με τυριά

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 κ. γλυκού μπούκοβο
  • 5 φλ. σάλτσα ντομάτας
  • αλάτι, πιπέρι
  • 450 gr πένες
  • 1 φλ. ricotta
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα
  • 2 φλ. μοτσαρέλα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1 Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
  • 2 Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • 3 Σε μια κατσαρόλα ζέστανε σε μέτρια φωτιά το λάδι και σοτάρισε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπούκοβο με αλατοπίπερο για περίπου 10 λεπτά.
  • 4 Πρόσθεσε τη σάλτσα ντομάτας με επιπλέον αλάτι και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός αφαίρεσε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • 5 Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη ricotta με 1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα και αλάτι και ανακάτεψέ τα με τις πένες.
  • 6 Πρόσθεσε και τη μισή σάλτσα στις πένες και αλατοπίπερο αν χρειαστεί.
  • 7 Βάλε τα μισά ζυμαρικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος και από πάνω πασπάλισε τη μισή μοτσαρέλα.
  • 8 Στρώσε και τα υπόλοιπα ζυμαρικά, περίχυσέ τα με την υπόλοιπη σάλτσα, πασπάλισε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και τέλος με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
  • 9 Ψήσε για περίπου μισή ώρα, αφαίρεσε το σκεύος από το φούρνο και άφησέ το για 15 λεπτά πριν σερβίρεις.

 

πηγή: tlife.gr

Διαβάστε ακόμα...

0 thoughts on “Σουφλέ ζυμαρικών με τυριά”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Ουρανόεσσα

    Ουρανόεσσα

    Συγγραφέας: Κώστας Κρομμύδας Εκδόσεις: Διόπτρα Μετά το τέλος του πολέμου, ο αρχαιολόγος …Read More »
  • Η ζωή που έλειπε

    Η ζωή που έλειπε

    Συγγραφέας:Κώστας Κρομμύδας Εκδόσεις: Διόπτρα Λίγο πριν οι άνεμοι του πολέμου παρασύρουν τον …Read More »