image description

Σοκολατένιος κορμός με γέμιση βανίλιας

6ygubi

Συστατικά
Για το παντεσπάνι:
1φλ. αλεύρι
1/4φλ. στέβια
2κ. σούπας κακάο
1 ζελατίνη
2κ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ
1κ. γλυκού κανέλα
1/4κ. γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/4φλ. στέβια
1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4κ. γλυκού αλάτι
1/4κ.υ γλυκού ταρτάρ
Για τη γέμιση:
55γρ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
1+1/2 φλιτζάνια σαντιγί
1/4φλ. στέβια
1/2κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Τρόπος μαγειρέματος
Για το παντεσπάνι:
Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.
Πάρε ένα ταψάκι 28×44 εκατοστά και στρώσε μια λαδόκολλα.
Σε ένα μέτριο μπολ χτύπησε ελαφρά το αλεύρι, τη στέβια, το κακάο, τη ζελατίνη, το τζίντζερ, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Σε ένα άλλο μπολ χτύπησε τους κρόκους των αυγών με 2 κουταλιές της σούπας στέβια, μέχρι να πήξει το μείγμα.
Πρόσθεσε το εκχύλισμα βανίλιας.
Σε ένα ένα άλλο μπολ πρόσθεσε τα ασπράδια αυγών, το αλάτι και το ταρτάρ.
Χτύπησε τα υλικά μέχρι να αφρίσουν.
Πρόσθεσε 2 κουταλιές της σούπας στέβια και συνέχισε να χτυπάς.
Ένωσε το μείγμα με τους κρόκους αυγών και το μείγμα με τα ασπράδια αυγών.
Στη συνέχεια πρόσθεσε μέσα στα αυγά το μείγμα με το αλεύρι.
Άπλωσε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήσε το στο φούρνο για 10-12 λεπτά.
Αφαίρεσέ το από το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει για λίγα λεπτά.
Πέρασε ένα μαχαίρι στις άκρες του ταψιού για να ξεκολλήσει το παντεσπάνι.
Στρώσε από πάνω μια λαδόκολλα και μια πετσέτα και αναποδογύρισε το ταψί.
Για τη γέμιση:
Σε ένα μικρό μπολ χτύπησε το τυρί κρέμα με 1/4 φλιτζάνι σαντιγί.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτύπησε την υπόλοιπη σαντιγί με τη στέβια και το εκχύλισμα βανίλιας.
Στη συνέχεια, πρόσθεσε μέσα σε αυτό το μπολ το μείγμα με το τυρί κρέμα και συνέχισε να χτυπάς.
Από το μείγμα που μόλις έφτιαξες αφαίρεσε μισή κούπα για τη διακόσμηση.
Άπλωσε την κρέμα πάνω στο παντεσπάνι.
Τύλιξε προσεκτικά το παντεσπάνι σαν ρολό.
Πασπάλισε από πάνω με λίγη στέβια και άπλωσε την κρέμα που είχες κρατήσει.
Άφησέ το στο ψυγείο για μια ώρα.
Κόψε το γλυκό σε 12 κομμάτια

 

πηγή: tlife.g

Διαβάστε ακόμα...

0 thoughts on “Σοκολατένιος κορμός με γέμιση βανίλιας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  • Έρωτας φονιάς

    Έρωτας φονιάς

    Συγγραφέας: Έρωτας φονιάς Εκδόσεις: Καστανιώτη Ο κοσμοπολίτης, γοητευτικός άντρας που ακροβατεί ανάμεσα …Read More »
  • House of Cards

    House of Cards

    Συγγραφέας: Dobbs Michael Εκδόσεις: Λιβάνης To βραβευμένο βιβλίο του Michael Dobbs που …Read More »