image description

Ριζότο λαχανικών

Συστατικά
3 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
2 κ.σούπας ελαιόλαδο
2 μέτρια κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
1 μικρή μελιτζάνα ψιλοκομμένη
250 γραμμ. τοματίνια τσέρι
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 φλιτζ. ρύζι αρμπόριο για ριζότο
1/3 φλιτζ. χυμό λεμονιού
1/3 φλιτζ. φύλλα βασιλικού
1/4 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα

Τρόπος μαγειρέματος
Βάλε το ζωμό και 2 φλιτζάνια κρύο νερό σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να βράσουν.
Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να σιγοβράζει.
Ζέστανε το μισό λάδι σε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο σε μέτρια φωτιά.
Ρίξε τα κολοκυθάκια, τη μελιτζάνα και τα ντοματάκια.
Σώταρε για 2-3 λεπτά.
Βγάλε τα σε ένα μπολ.
Ρίξε και το υπόλοιπο λάδι και ζέστανέ το.
Σώταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά να μαλακώσουν.
Ρίξε το ρύζι και σώταρε 1 λεπτό.
Ρίξε το χυμό και άφησε να πάρει βράσει.
Χαμήλωσε τη φωτιά.
Ρίξε μια κουτάλα βραστό ζωμό στο ρύζι και ανακάτεψε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός.
Επανάλαβε τη διαδικασία με τον υπόλοιπο ζωμό, με μία κουτάλα τη φορά.
Ρίξε στο ριζότο τα λαχανικά και ανακάτεψε.
Μαγείρεψε άλλα 3-4 λεπτά να μαλακώσει το ρύζι.
Βγάλε από τη φωτιά και ρίξε την παρμεζάνα και τα φύλλα βασιλικού.

 

πηγή: tlife.gr

Διαβάστε ακόμα...

0 thoughts on “Ριζότο λαχανικών”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  • Μια μέρα τον Δεκέμβρη

    Μια μέρα τον Δεκέμβρη

    Συγγραφέας: Josie Silver Δύο άνθρωποι. Δέκα ευκαιρίες. Μια αξέχαστη ιστορία αγάπης. Η …Read More »
  • Αμνησία

    Αμνησία

    Συγγραφέας: Federico Axat Ξύπνησα µέσα σε µια δίνη αβεβαιότητας, όπως συνέβαινε συνήθως …Read More »