image description

Πατατοκροκέτες

Συστατικά

  • 1½ κιλό πατάτες
  • 2 κρόκοι
  • 1 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το πανάρισμα
  • λίγο αλεύρι
  • λίγη φρυγανιά
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • Λάδι για το τηγάνι

Τρόπος μαγειρέματος

Βράσε τις πατάτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Ξέπλυνέ τες και καθάρισέ τες.  Λιώσε τις πατάτες σου στο χέρι ή σε μύλο για πουρέ. Άφησέ τες να κρυώσουν για να μπορείς να τις χειριστείς. Σε ένα μπολ βάλε τις πατάτες, τους κρόκους, το τυρί και το μοσχοκάρυδο. Αλατοπιπέρωσε ανάλογα με τα γούστα σου. Πλάσε σε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος κεφτέ. Βάλε σε ένα πιάτο αλεύρι, σε ένα άλλο φρυγανιά και σε ένα βαθύ πιάτο το αυγό. Πέρνα κάθε πατατοκροκέτα από το αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά. Βάλε τις κροκέτες σε πιατέλα και μετά στο ψυγείο για μισή ώρα. Ζέστανε σε ένα τηγάνι μπόλικο λάδι (ελαιόλαδο ή σπορέλαιο) να κάψει. Τηγάνισε τις κροκέτες για λίγα λεπτά να ροδίσουν. Βγάλε από το τηγάνι και άφησε τις κροκέτες σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν. Σέρβιρε με σαλάτα ή κάποιο dip

πηγή: tlife.gr

Διαβάστε ακόμα...

0 thoughts on “Πατατοκροκέτες”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *