image description

Πάστα με σοκολάτα, κρέμα και καρύδια

Συστατικά

  • Κρούστα:
  • 1 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
  • 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο παγωμένο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια ψημένα
  • Σπρέι μαγειρικής
  • Γέμιση:
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί κρέμα χαμηλό σε λιπαρά και μαλακό
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί κρέμα χωρίς λιπαρά και μαλακό
  • 1 συσκευασία σαντιγί χαμηλή σε θερμίδες
  • 3 φλιτζάνια γάλα με 1% λιπαρά
  • 2 συσκευασίες κρέμα σοκολάτα-πουτίγκα στιγμής
  • κακάο (προαιρετικό)

Τρόπος μαγειρέματος

Προθέρμανε το φούρνο στους 180 ° C. Για την κρούστα: Ρίξε το αλεύρι με ένα κουτάλι σε ένα δοχείο μέτρησης και μέτρησέ το. Ανακάτεψε το αλεύρι και 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη σε ένα μίξερ μέχρι να ενωθούν καλά. Πρόσθεσε το βούτυρο και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρευστο. Πρόσθεσε τα καρύδια και μετέφερε το μείγμα σε ένα ταψί που έχεις ψεκάσει προηγουμένως με σπρέι μαγειρικής. Ψήσε για για 20 λεπτά ή μέχρι κρούστα να ροδίσει ελαφρά και άστο να κρυώσει εντελώς. Για τη γέμιση: Βάλε 1 φλιτζάνι ζάχαρη και την κρέμα τυριών σε ένα μπολ και χτύπησε με ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει. Πρόσθεσε και μισή από την σαντιγί και ρίξε το μείγμα στην κρούστα. Κάλυψέ το ελαφρά και άστο να κυρώσει στο ψυγείο για 1 ώρα. Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το γάλα και την κρέμα στιγμής με ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Κάλυψε και άστο να κρυώσει 1 ώρα. Άπλωσε το μείγμα πουτίγκας πάνω από την κρέμα τυριού και μετά την υπόλοιπη σαντιγί πάνω από την πουτίγκα. Σκέπασε και άστο να κρυώσει για 30 λεπτά. Πασπάλισε με κακάο αν το θες.

ΠΗΓΗ: www.tlife.gr

 

Διαβάστε ακόμα...

0 thoughts on “Πάστα με σοκολάτα, κρέμα και καρύδια”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *