image description

Καρυδόπιτα

 

Συστατικά

  • 400 γρ. καρύδια τριμμένα
  • 180 γρ. φρυγανιά
  • 280 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.τ.γ μπεικιν παουντερ
  • 1/2 κ.τ.γ γαρίφαλο τριμμένο
  • 1/2 κ.τ.γ κανέλα
  • 3 βανίλιες σε σκόνη
  • 100 ml κονιάκ
  • 13 αυγά
  • Για το σιρόπι
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 400 ml νερό

Τρόπος μαγειρέματος

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό (μπορούμε να βάλουμε και ό,τι θέλουμε από μπαχαρικά ώστε να πάρει γεύση, π.χ. κανέλα, λεμόνι, πορτοκάλι, φρέσκια βανίλια κ.τ.λ.) ώστε να πάρει μια βράση και μετά το βάζουμε να κρυώσει. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν. Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά-σιγά τα καρύδια, τη φρυγανιά και την κανέλα με το γαρύφαλλο. Τέλος αναμιγνύουμε το κονιάκ με το μπέικιν και το προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα σε σκεύος (κατά προτίμηση των 34 εκ.) και ψήνουμε στο φούρνο, στους 170 βαθμούς με αέρα για 40 λεπτά. Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο και ενώ είναι ζεστό το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι και το αφήνουμε να το τραβήξει.

 

Διαβάστε ακόμα...

0 thoughts on “Καρυδόπιτα”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Ουρανόεσσα

    Ουρανόεσσα

    Συγγραφέας: Κώστας Κρομμύδας Εκδόσεις: Διόπτρα Μετά το τέλος του πολέμου, ο αρχαιολόγος …Read More »
  • Η ζωή που έλειπε

    Η ζωή που έλειπε

    Συγγραφέας:Κώστας Κρομμύδας Εκδόσεις: Διόπτρα Λίγο πριν οι άνεμοι του πολέμου παρασύρουν τον …Read More »