image description

Καραμελωμένα μήλα

Υλικά:

-1 κιλό μικρά μήλα
-200γρ. νερό
-200γρ γλυκόζη
-500γρ. ζάχαρη
-κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
-ξύλινα καλαμάκια

Εκτέλεση:

Πλένετε τα μήλα πολύ καλά και τα σκουπίζετε με μία καθαρή πετσέτα. Τρυπάτε στο κέντρο κάθε ένα μηλαράκι με ένα ξύλινο καλαμάκι. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύετε και τα αφήνετε να πήξουν. Όταν η ζάχαρη καραμελοποιηθεί μπορείτε να ρίξετε 3 σταγόνες από το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφού το μείγμα έχει πήξει, βουτάτε μέσα ένα-ένα τα μηλαράκια και τα κρατάτε μερικά δευτερόλεπτα στον αέρα για να στραγγίξουν. Τα τοποθετείτε πάνω σε μια λαδόκολλα και όταν κρυώσουν μπορείτε να τα τυλίξετε με σελοφάν και να τα κλείσετε με μια κόκκινη κορδελίτσα.

Πηγή: www.queen.gr

Διαβάστε ακόμα...

0 thoughts on “Καραμελωμένα μήλα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  • Ουρανόεσσα

    Ουρανόεσσα

    Συγγραφέας: Κώστας Κρομμύδας Εκδόσεις: Διόπτρα Μετά το τέλος του πολέμου, ο αρχαιολόγος …Read More »
  • Η ζωή που έλειπε

    Η ζωή που έλειπε

    Συγγραφέας:Κώστας Κρομμύδας Εκδόσεις: Διόπτρα Λίγο πριν οι άνεμοι του πολέμου παρασύρουν τον …Read More »