image description

Βυσσινάδα

Υλικά που θα χρειαστείς:

1 κιλό ώριμα
1 κιλό ζάχαρη
1/2 χυμό λεμονιού
Βγάζουμε τα κοτσανάκια από τα βύσσινα και τα πλένουμε πολύ καλά. Άφησε τα να στραγγίσουν καλά και με το ειδικό εργαλείο βγάλε τα κουκούτσια τους. Σε μια λεκάνη τα στύβεις για να βγει ο χυμός τους. Πρόσεξε μην λερωθείς γιατί το βύσσινο λερώνει. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και στην φωτιά, μαζί με την ζάχαρη.

Μόλις δεις ότι έχουν δέσει τα υλικά σου, ρίξε και τον χυμό λεμονιού μέχρι να πάρει 2-3 βράσεις . Έπειτα κατεβάζεις την κατσαρόλα από την φωτιά και περιμένεις να κρυώσει. Μόλις κρυώσει την βάζεις στο ποτήρι με παγωμένο νερό. Βάζεις 2 δάχτυλα βυσσινάδα κι όλο το υπόλοιπο νερό. Πρόσθεσε και παγάκια κι έτοιμο.

 

πηγή: ediva.gr

Διαβάστε ακόμα...

0 thoughts on “Βυσσινάδα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *